juni 19, 2016

Beslutet är taget....

Fröken har haft sån ångest. Det gick från att inte vet om hon hade jobb till att stå upp till 5 olika alternativ. Försöka att fatta ett beslut på vad hon vill. Stanna kvar eller ge sig av på nya äventyr.
Hon försökte plus och minus-listor men de funkar inte för henne. Det blir inte tydligare.
Kollegan D försökte göra diagram med henne för att få henne att se vad hon ville, över några öl en vardagkväll.
Var kvar i storklass eller köra på SU-grupp?
Vart finns hjärtat?
Nära eller långt till jobbet?
 Högstadiet eller mellanstadiet?
Nytt eller gammalt?
Ett till tufft år eller få vila ett år?
Ensam eller vara i par?

Rektor som messade klockan  21:45 när de sitter där med varsin öl. D tvingar henne att ringa upp. Under samtalet fattar hon vad hon vill. Hon tar beslutet fast ändå inte. Hon ber om ett dygn. Lämnar regnet utanför resturangen och går in och fortsätter. HOn kommer på sig att prat om sina tre killar, att hon ska dela dem med en som rektorn tror är bra. Hon pratar som hon redan är deras lärare. Där och då tog hon beslutet.

Hon lämnar sin klass som tredje lärare som överger skeppet. FInns ev bara en kvar till hösten som haft dem. Dock så försökte fröken länge på att vara kvar, hon gav skolan alla chanser även när jobberbjudanden trillade in. Rektorn valde att inte ringa tillbaka. Han räknade med att hon skulle stå där iallafall. Han fattade inte att andra erbjöd nästan 2000 kronor mer och då fegade ändå fröken med lönekrav.

Efter avtackningen känns beslutet mer rätt. D fick en stor present fröken fick en ros av rektorn. Bara för att hon officellt inte var anställd på den skolan utan på den andra. (man kan bara vara anställd på en) Deras jobb har dock varit likvärdigt, på ett sätt har hon jobbat mer eftersom hon varit mentor till klassen. Kändes så sjuk att bara få en ros. Inte ens en bukett.
D blev avtackad lika mycket som hon på den skolan hon är anställd på. Hon försöker att inte vara avunsjuk men visst känns det ibland.
Hon vet att det är han som kommer vara mest saknad i slutänden av kollegorna. Det var han som blev bjuden på öl när de avtackades på AW:n och han som fick spontanpresenter.

Hösten kommer bli så spännande med tre killar som ska vara hennes! Hon ska starta en ny grupp. Hon är grymt nöjd med beslutet.

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej kära svenska vänner
Jag lyckades få en kredit i synnerhet för en summa av $ 40.000 till Madame Mariana DAUBINE förhållandena är bra och läget för återbetalning. Detta är verkligen allvarligt räntan är 03%. Om du behöver också en kredit, det vueillez kontakt genom att skicka meddelande på sin e-postadress så att hon kan hjälpa dig. Här är hans e-postadress: marianadaubine@gmail.com